Holistic Protein – Proteinpulvertest 2020

proteinpulver från holistic

Artikeln innehåller annonslänkar till bodystore.com

Holistic protein är ett omtalat proteinpulver på marknaden idag. Det avviker från många av de andra proteinpulvren, eftersom det är helt fritt från soja- och äggprotein, aspartam och socker. Det finns flera typer av proteiner och vissa föredrar kasein-, isolat- eller hydrolyserat protein, men många menar att vassleprotein är det bästa och mest lättupptagliga proteinpulvret, tack vare dess balans av aminosyror.

Så vilket proteinpulver ska man välja egentligen? Med så många märken och typer av vassleprotein på marknaden kan man kanske undra varför någon skulle välja att använda ett naturligt vassleproteinpulver istället.

Svaret på frågan är enkel! För att du får samma effektivitet som hos ett konventionellt proteinpulver men slipper allt, rent ut sagt, skräp som många av proteinpulvren innehåller idag. Konstgjorda färgämnen, sötningsmedel, artificiella smaker och inte minst det billiga sötningsmedlet majssirap. Försöker du förbättra din hälsa eller effektivisera träningen, är dessa typer av produkter inte meningsfulla alls.

Holistic protein är ett ett proteinpulver som är gjort just på vassle och utan de här onaturliga tillsatserna. Därför har vi velat testa det här proteinet för att se om det håller måttet.

Om Holistic

protein av holsiticHolistic grundades 2002 Bertil Wosk, som redan då var en respekterad hälsocoach och föredragshållare. Han ville komplettera sina kurser i hälsosam och holistisk livsstil och beslöt sig för att själv börja producera tillskott för att få de högkvalitativa produkterna som han ville använda.

Han etablerade sig snabbt hos tränare och näringsteratpeuter och 2007 hade efterfrågan blivit så stor från privatpersoner att han började sälja dem via hälsokostaffärer direkt till kund.
En av Bertils grundläggande principer är att olika faktorer påverkar vår livsstil. Miljö, kost och hälsa bildar ett komplext system som har stor inverkan på hur vi mår. Och där kommer även Holistic proteinpulver in i bilden. Bertil ville utveckla ett effektivt protein för högpresterande sport- och träningsutövare som också tillförde andra hälsoeffekter.

En intressant detalj är att Holistic har tillsatt matsmältningsenzymer i proteinpulvret. Alla som tränar hår och äter mycket proteiner vet att det påverkar magen mycket. Men med Holistic protein kan man alltså undvika detta, eftersom det innehåller nyttiga enzymer som har en främjande effekt på matsmältningen.

Hur Holistic Protein fungerar Som jag skrev tidigare anses det ultrafiltrerade vassleproteinet vara den bästa proteinkällan, eftersom det innehåller en balanserad komposition av aminosyror. Holistics protein är unikt då man gör sin helt egna enzymblandning. Dessa enzymer ger ett bättre upptag av proteinet.

Så här doserar du Holistic proteinpulver:
Blanda två skopor (ca 5 matskedar) av pulvret i två till tre deciliter valfri vätska. Mixa eller skaka i shaker. Drick som måltidsersättning eller som ett effektivt, nyttigt och gott mellanmål, före eller efter träning.

Holistics proteinpulver finns i två smaker, choklad och vanilj och innehåller som sagt varken socker, artificiella sötningsmedel eller soja. Det finns i förpackningar om 750 gram per påse, men billigast blir det att köpa deras storpack på 5 kg.

Prissättning och vad du får för pengarna

Holistic protein ligger på en genomsnittlig nivå när det gäller pris. Det är varken billigare eller dyrare. Här kan du se vad proteinpulvret kostar i en fraktfri onlinebutik. Holistic proteinpulvers exakta innehåll är:

  • ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat
  • lecitin
  • trikalciumfosfat
  • matsmältningsenzymer
  • krompikolinat
  • Äkta vanilj/choklad

Fördelar med Holistic proteinpulver

Det finns egentligen inte så mycket att Inte gilla. Det är ett protein som fungerar effektivt för den som tränar samtidigt som den är nyttigare än många andra proteiner. En nackdel är dock att den inte finns överallt. De vanliga gymgrossisterna har inte alltid Holistic protein i sortimenten utan man måste köpa dem i hälsokostaffären eller online.

Jag tycker också att deras förpackningar är otroligt tråkiga utseendemässigt. Men, å andra sidan, de sparar kanske på krutet när det gäller glassiga förpackningar och satsar på ett högkvalitativt innehåll istället.

Nackdelar med Holistic protein

Det är tveklöst att det här är en produkt utan onödiga tillsatser, men framför allt INGET SOCKER. Det smygs in så mycket socker i nästan allt i idag, även i proteinpulver och bars. Proteinmängden är 75,4 gram per 100 gram pulver – vilket är en verkligt bra siffra som gör den till ett utmärkt proteintillskott för den som tränar hårt eller vi ha en måltidsersättning med mycket proteiner. Ändå innehåller den endast 122 kcal per portion.

Sammanfattning och slutsatser av holistic protein

Har du svårt att få ihop till det protein du behöver i din dagliga kost, vilket är lätt hänt för de flesta i vardagsstressen, är det bra att ha ett mellanmål som har hög proteinhalt. Likaså om du tränar och vill optimera dina resultat.

Holistic protein är ett tillskott som utan tvekan gör jobbet för dig som behöver ett proteintillskott.

Tillsatsämnen och GMO-produkter kan störa hormonbalansen och vi vet inte heller exakt idag vilka andra störningar de kan orsaka kroppen. Forskningen har helt enkelt inte kommit så långt än. Tills man har gjort det, tar jag gärna det säkra före det osäkra och avstår från konstiga ämnen som kroppen inte känner igen. Då avser jag även raffinerat socker.

Grundaren Bertil Wosks resa är en ovanligt sympatisk historia om en man som är seriös i sina avsikter att skapa ett bättre och hälsosammare liv för människor. Det tillför Holisticprodukterna mycket trovärdighet.

Vill du veta mer om Holistic proteinpulver och är redo att prova? Du kan köpa det fraktfritt HÄR.