Vad är Antioxidanter?

Antioxidanter skyddar kroppens största organ, huden

Artikeln innehåller annonslänkar till bodystore.com

Vad är antioxidanter egentligen? Hur hjälper de oss? Antioxidanter finns bland annat i vitamin A, C, E, betakaroten och flavonoider. Antioxiderande vitaminer kan bromsa cellernas åldrande genom att neutralisera fria radikaler, som kan orsaka cellskador. Detta resulterar i en minskning av de negativa effekterna av åldrandet på kroppen. Antioxidanter tros också minska risken för cancer. Ett par exempel på fria radikaler är luftföroreningar och cigarettrök.

Kombinerar man antioxidanter med motion och goda sömnvanor, har du lagt grunden för en god hälsa. Att dricka mycket vatten och vårda vår hud är också viktigt för att förebygga åldrande.

Hur kan vi då få i oss de antioxidanter vi behöver? Via kosten får vi i oss vitaminer som innehåller antioxidanter, mineraler och annat som är viktigt för kroppen. Frukt och bär av alla de slag samt grönsaker, har alla har mycket högt innehåll av antioxidanter. Även nötter och frön innehåller mycket antioxidanter.

Och i den bästa av världar äter vi massor med grönsaker dagarna i ända, eller hur? Det är bara det att vardagen ofta kommer emot när det gäller vårt sunda leverne och kanske speciellt med maten. Vi är många som upplever att det är svårt att stå och hacka grönsaker till lunchlådan och verkligen få i oss den rätta mängden grönsaker för att antioxidanterna ska kunna göra sitt jobb. Och där kommer ett bra kosttillskott in i bilden! Det finns ett antal mycket fina antioxidant-tillskott på marknaden. Du kan titta på bra multivitaminer till förmånligt och fraktfritt pris HÄR.