Proteinpulver – guide för nybörjare

Artikeln innehåller annonslänkar till bodystore.com

Vilket proteinpulver är det som passar dig egentligen? Är risprotein något för dig? Eller kanske är det Vassleprotein som du hört talas så mycket om?

Det är en djungel på fitnessmarknaden när det gäller proteinpulver och det kan vara svårt att vet var man ska börja, särskilt om man inte vill ha det konventionella proteinpulvren, utan kanske har olika matallergier eller vill ha ett veganskt alternativ. Utan skräp och tillsatser i, dessutom.

Vassleprotein

Av den uppsjö av kosttillskott som finns på marknaden är vassleprotein det mest populära valet när det gäller träning, återhämtning och viktminskning. Mycket beror sannolikt på att det är enkelt att konsumera, variera och att det dessutom smakar gott.

Man bör komma ihåg att det finns otroligt varierande kvalitetsgrader på vassleprotein och det gäller att leta sig fram till det alternativ som återhämtar, bygger upp och inte tillför en massa onödiga tillsatser i kosten.

  • Ett ultrafiltrerat vassleprotein ger effektiva resultat och särskilt lämpligt när du vill:
    Bygga längre, smalare muskler och inte bli för stor eller bullig.
  • Ha en proteindryck som är lättupptaglig för kroppen och inte ger obehag när det gäller mag- och tarmhälsan.
  • Öka uthålligheten och styrkan vid träning.

Så ett rent, naturligt vassleprotein är definitivt ett sätt att hålla sig i form och nå sina träningsmål med.

Ett vassleprotein är också bra om du försöker gå ner i vikt. Det har ett naturligt lågt kolhydratinnehåll vassleprotein. Det ger en mättnadskänsla och innehåller bra enzymer för magen (särskilt Holistics proteinpulver är kända för sin effektiva formula för matsmältningsenzymer).

Risproteinpulver

Ägg anses vara en viktig del av dieten för många, särskilt inom träningsindustrin. Men om du ni inte vill äta, eller inte tål ägg, vad gör man då?

Holisitic har ett utmärkt alternativ, som är helt vegetabiliskt och som heller inte är slembildande. Det är lika bra som traditionella vassleproteiner när det gäller att öka effektiviteten av träningen och återhämtningen. Den har ett upptag på hela nittiofem procent, så att det är effektivt råder det ingen tvekan om!

Holistic risprotein är ekologiskt och hyperallergent, passar alltså dem som är allergisk mot mjölk och soja.

Är du vegetarian och kombinerar risprotein med andra vegetabiliska proteinkällor som adzukibönor, mungbönor, quinoa, hirs och kål, kan du vara säker på att du får ett supereffektivt proteinintag!

Sockerfritt proteinpulver

Har du sökt efter ett sockerfritt alternativ när det gäller proteinpulver? Och så menar vi sockerfritt, inte med artificiella sötningsmedel som alternativ, typ aspartam och liknande.
Men låt oss först prata lite om varför proteinpulver kan vara ett fantastiskt komplement till den vanliga kosten.

Proteiner är viktiga för muskelväxt och återuppbyggnad – de är livets byggstenar. Varje cell i människokroppen innehåller protein, inklusive huden, musklerna, de inre organen och körtlarna. Protein är särskilt viktigt för dem som går igenom kroppsliga förändringar, som växande barn, ungdomar och de som tränar mycket eller har ett fysiskt krävande jobb.

Proteinet i de flestas kost i västvärlden kommer från djurriket, som kött, fisk, mejeriprodukter och ägg. Protein kan man också hitta i nötter, baljväxter och många spannmål. Att få i sig ett tillräckligt hälsosamt protein kan vara utmanande, särskilt om du äter en begränsad kost eller tränar hårt.

Några fler naturliga proteinkällor

Rödbetor innehåller kalium, magnesium och järn samt vitaminerna A, B6 och C och folsyra. Det innehåller också kolhydrater, protein, kraftfulla antioxidanter och vattenlösliga fibrer.
Maca-pulver är rikt på proteiner och anses också ha en positiv inverkan på energinivåerna, samt en balanserande på hormonsystemet. Maca innehåller 8 essentiella aminosyror och är riklig på essentiella fettsyror. Det innehåller också: Vitamin B1, B2, C, E, kalcium, magnesium, järn och kalium.

Gojibär är en annan bra proteinkälla. Den ger dig dessutom massor med antioxidanter och vitamin A. Att regelbundet inta gojibär stärker också immunförsvaret, förbättrar hjärnans funktion och skyddar hjärtat.

Det finns några sockerfria proteinpulver på marknaden idag. Flera vassleproteiner är sockerfria och man kan också välja ett från superfoodvarianterna, nämligen hampaprotein. Helt veganskt, utan socker och med omega 3.