Spirulina – full med vitaminer och mineraler

Spirulina är en rik källa till mineraler och vitaminerArtikeln innehåller annonslänkar till bodystore.com

Spirulina är ett bra alternativ om du vill ha ett komplett kostillskott som tillför kroppen mycket antioxidanter och andra viktiga näringsämnen. Du kan ta den som pulver eller tabletter.

Spirulina används också som ingrediens i olika produkter, exempelvis i energibars och proteindrycker. Spirulina innehåller stora mängder järn och GLA som är mycket bra för huden. Vitaminerna A,B, E, C, K och alla aminosyror som kroppen behöver finns i spirulina. Det är ett födoämne som helt enkelt är knökfullt med näringsämnen.

Spirulina är full av antioxidanter

Många äter spirulina för den höga nivån antioxidanter. De håller dig fri från ålderskrämpor och de symptom som stress och miljögifter ger.

Spirulina har också höga halter av protein. Proteinet är komplett och innehåller alla essentiella aminosyror. Det här gör det perfekt som tillskott om du vill gå ner i vikt. Spirulinan innehåller inget fett eller stärkelse.

Spirulinans superkrafter:

  • 25 gånger mer betakaroten än i morötter
  • Ca 50 gånger mer proteiner än i kött
  • Högsta halten B12 av kända födoämnen
  • Glycogen, som ger dig snabb energi
  • Höga halter järn
  • GLA, som är bra mot värk och klimakterieförändringar

Spirulina innehåller dessutom mineraler såsom kalcium, krom, magnesium, mangan, fosfor, selen, zink och natrium.

Spirulina förebygger skador och hjärtproblem

spirulina alg

Studier har visat att spirulina kan vara viktigt för att förebygga skador efter stroke och att algen också kan hjälpa mot nedsatt minne vid åldrande.
Spirulina är som du ser verkligen ett kosttillskottet som är mer eller mindre komplett. Hård fysisk träning, viktminskning eller andra utmaningar i livet. Spirulina passar i alla dessa skeden. Det är inte för intet som spirulina kallas ”naturens perfekta mat”.

Vill du prova spirulina kan du köpa det fraktfritt till ett förmånligt pris HÄR