Bästa Proteinpulvret 2020 – De bästa alternativen för mättnad och träning

Chokladprotein är gott

Artikeln innehåller annonslänkar till bodystore.com

Ett extra proteinintag hjälper kroppen att få en bättre förmåga att bygga muskler. Det gäller inte minst dem, som i sin kost inte når upp till den rekommenderade dagsdosen proteiner. Det finns också resultat som visar att intag av proteinpulver direkt efter träning, har god effekt på muskeluppbyggnaden. Ett bra riktmärke är att få i sig cirka 25-30 gram protein efter träning. Utöver detta, så är det fint att se till att få i sig resten av proteinet i maten.

Proteinsyntes är namnet på processen som inträffar när ny muskelmassa bildas i kroppen. Vid styrketräning ökar proteinomsättningen. Den här processen startar när du börjar träna och fortsätter upp till 48 timmar efter träning. Därför ska du inta proteiner i direkt anslutning till träningen, för att ändå bibehålla eller öka muskelmassan. När du dricker en proteindryck tas proteinet upp genom mag- och tarmkanalen. Därmed ökar muskeluppbyggnaden i kroppen.

Varför ska du välja det bästa proteinpulvret?

När du väljer ett proteinpulver så finns det fler alternativ. Vill du ha ett proteinpulver som ger maximal effekt vid muskelbyggande, så är det vassleprotein du ska sikta på. Kaseinprotein tar längre tid för kroppen att ta upp i matsmältningssystemet, men tillgodoser på så vis kroppen med protein under längre tid. Båda har positiv effekt på träning men på olika sätt. Nackdelen med de billigare sorterna är att de kan innehålla mycket fett och socker och jämförelsevis lite protein.

Recension av bästa proteinpulvret

För att välja ett så högkvalitativt proteinpulver som möjligt gäller det att jämföra proteinpulver med varandra och se till vilka de egna behoven är och vad man ska ha proteinpulvret till. Här nedan kan du läsa innehållsförteckningen på de produkter på marknaden, som har minst 70 gram protein. Välj ett protein som som passar dina mål och just den typ av träning du ägnar dig åt.

Bästa proteinpulvret – Topp 5 produkterna

Bästa Proteinpulvret

Placering Specifikationer
Protein/100gMER INFO:
1. HOLISTIC VASSLEPROTENFritt från äggprotein, soja,
socker. Innehåller laktos,
gluten
75,4 gLäs recension
2. NATURAL WHEYInga konstgjorda sötningsmedel
eller konserveringsmedel.
Innehåller gluten och mjölk
80 gBesök Butik
3. PW1 WHEYPROTEINEkologiskt, naturligt,
högvärdeprotein.
Innehåller gluten och laktos
ca 70 g Besök Butik
4. HOLISTIC RISPROTEINEkologiskt, laktosfritt, glutenfitt80 g Besök Butik
5. GREEN NUTRITION PROTEIN MIX4 vegetariska proteinkällor. Laktosfritt75 g Besök Butik

1. HOLISTIC VASSLEPROTEN

Bästa proteinpulvret

 • En fullgod proteinkälla
 • Innehåller inget sötningsmedel, soja eller socker
 • Med matsmältningsenzymer

Holistic Vassleprotein är ett proteinpulver med ultrafiltrerat vassleprotein. Den har en bra balans av aminosyror som är lättupptagliga. I träningssammanhang anses vassleprotein vara den bästa proteinkällan, tack vare den förfinade balansen mellan lättupptagliga aminosyror. Här har Holistic även tillsatt en egen formula av enzymer som är proteinspjälkande och borgar för ett bättre proteinupptag av kroppen.

Ingredienser: Solroslecitin, äkta vaniljpulver, ultrafiltrerat vassleprotein, trikalciumfosfat, krompikolinat, proteas, peptidas, bromelain, laktas, lipas.

Dosering: 2 skopor i 2-3 dl vätska. Drick innan eller direkt efter träning, alternativt som en del av kosten.

Läs mer och köp här

2. NATURAL WHEY PROTEINPULVER

Det bästa proteinpulvret testas här

 • Inga färgämnen eller konstgjorda sötningsmedel
 • Perfekt direkt efter träning eller som mellanmål
 • Finns i smakerna choklad, vanilj eller jordgubb

Natural Whey har en hög upptagningsförmåga för musklerna. Det ger proteinpulvret från Reflex Nutrition perfekt att ta direkt efter ett träningspass, då aminosyranivåerna är lägre. Även det här proteinpulvret är omtyckt och en populär produkt på marknaden. FInns i flera smaker.

Ingredienser: Vassle, glutamin, enzymblandning, sojalecitin, aromer, smaksättningar

Dosering: Blanda 2 mått (25 g) med 3 dl vatten eller annan dryck. Tas upp till 3 gånger per dag.

Läs mer och köp här

3. PW1 WHEYPROTEIN

Proteinpulvret som är bäst

ett proteinpulver måste vara bra

 • Naturlig
 • Helt ekologisk
 • Högkvalitativt protein

Puoris vassleprotein är ekologiskt och innehåller inget annat än naturliga ingredienser. Proteinpulvret är också fritt från syntetiska ingredienser. Så har den även ett vassle som är från europeiska, betande kor och även detta är helt ekologiskt. Proteinpulvret är sötat med kokossocker och smaksätningarna består av ekologisk kakao, vaniljfrön eller handplockade bär. Den har en hög proteinhalt på ca 80 gram/100 gram.

Ingredienser: Ekologiskt kokossocker, wehyproteinkoncetnrat, naturlig vanilj, kakako eller svarta vinbär, beroende på vilken smaksättning du väljer.

Dosering: en skopa (30 g) i 2.5-3 dl valfri vätska

Läs mer och köp här

4. HOLISTIC RISPROTEIN

Holistic Risprotein

 • 95 % upptagbarhet
 • innehållar samtliga essentiella fettsyror
 • Hypoallergent

Holistics risprotein är ett helt vegetabiliskt proteinpulver. Det är välsmakande och lättsmält och passar utmärkt för dig som inte tål mjölk eller soja. Ingredienserna är enkelt sammanställda och produkten består av koncentrat från ekologiskt, groddat råris. Du behöver inte bekymra dig för att en produkt av det här slaget inte ska innehålla tillräckligt med protein. Produkten innehåller 80 g protein/100 gram och är perfekt att öka muskelmassan och bibehålla benstommen med.

Ingredienser: Risproteinkoncetrat från 100 % råris.

Dosering: 2 skopor (50 g blandas med 2-3 dl vätska. Intas 1-2 gånger per dag.

 Läs mer och köp här

5. GREEN NUTRITION PROTEIN MIX

Är Green nutrition protein mix det bästa proteinpulvret?

 • Laktosfritt
 • Vegetariskt
 • Fyra olika proteinkällor

Protein Mix består av proteinpulver från fyra olika källor: hampaprotein, havreprotein, risprotein och ärtprotein. Två smaker finns att välja mellan: jordgubb eller choklad. Proteinpulvret är smaksatt med stevia och helt laktosfritt. Proteinhalt: 75 g/100 g.

Ingredienser: hampaprotein, havreprotein, risprotein, ärtprotein, steviaglykosider och smaksättning.
Dosering: 1 skopa blandas med 3 dl vatten.

Läs mer och köp här