Ge kroppen en omstart med en detoxkur – 5 tips på bra detoxprodukter

detoxkur med juice

Artikeln innehåller annonslänkar till bodystore.com

Varför ska du göra en detoxkur?

Många av oss äter idag på ett sätt som inte alltid ger oss mer energi och bidrar till vår hälsa på bästa sätt. Dagens vuxna kvinnor och män har generellt en tendens att stressa mycket och sova för lite. Därmed brukar också dålig kosthållning komma som ett brev på posten. 

Stress gör att vi tenderar att äta snabba kolhydrater, dricka för mycket kaffe och kanske till och med hoppa över måltider, för att sedan småäta eller fika istället. Många bestämmer sig för att detoxa för att ge kroppen en nystart. En detox kan hjälpa dig gå ner i vikt, men framförallt hjälper den kroppen att göra sig av med toxiner och slaggprodukter. 

Men slitaget på kroppen kan också bero på yttre faktorer, som exempelvis luftföroreningar eller mindre nogräknad hudvård, med mycket kemikalier och tillsatser i. 

Ett detoxpaket kan hjälpa kroppen att komma i balans igen och underlättar ofta för den som vill ha en kickstart på ett hälsosammare liv. En detoxkur gör du under en begränsad tid och genom att följa programmets eller detoxpaketets anvisningar noggrant. 

Våra recensioner av detoxkurer

På Svenska Hälsokällan har vi gjort ett antal recensioner av detoxkurer. Här listar vi dem och några till som vi tycker är intressanta eftersom de fått mycket goda kundomdömen. De avgörande faktorerna i vårt urval har bland annat varit: 

Vi har gjort vårt urval på basen av följande: 

 • Om de säljs hos våra svenska, större hälsokosthandlare
 • Vilka resultat bloggare och influencers fått med detoxkuren
 • Användarrecensioner
 • Om detoxkurerna är toppsäljare på de största hälsokostsajterna
 • Transparens i tillverkningen hos företagen
 • Kvaliteten på innehållet i detoxkurerna

Bästa detoxkurerna – våra favoriter

Ett bra detoxpaket ska vara komplett, så att även en nybörjare enkelt kan komma igång utan att behöva handla hem extra tillbehör eller leta information på andra ställen, än på produktens anvisningar. 

Vissa detoxpaket har många olika beståndsdelar och dessa detoxkurer brukar också utgöra en mer grundlig detox. Det finns också enklare former av detox som endast består av ett pulver, som du blandar ut i vatten. Oftast behöver du göra en kostomställning när du ska detoxa, för att kuren ska kunna göra sitt jobb. 

I de mest grundliga detoxarna intar du inget annat utom detoxprodukterna i paketet. I andra fall har företagen medföljande anvisningar för hur kosthållningen ska se ut i övrigt. I de flesta fall rekommenderas du att åtminstone göra ett uppehåll med mjölkprodukter, socker, kaffe, te, alkohol och tobak när du ska detoxa kroppen. 

De bästa detoxkurerna - 10 tips på bra detoxprodukter

Placering Specifikationer
Antal detoxdagarMER INFO:
1. Holistic UltraDetoxNaturlig blandning av 35 örter.
Främjar mag- och tarmhälsa.
21Läs recension
2. Ledins Vitaminfasta 6 DagarEtt komplett fastepaket.
Med produkter för en
6-dagars fasta och
perioden innan och efter fastan
6Besök Butik
3. Nyform 5 Dagars FastaInnehåller ekologiska juicer, te,
grönsaksbuljong och glaubersalt
5 Besök Butik
4. Alpha Plus Detox PlusDetox Plus 14 dagars reningskur
från Alpha Plus
kombinerar produkterna Mighty Greens,
UltraClear Plus pH Vanilj, psylliumfröskal
och Pau D’Arco té med en kostplan
14 Besök Butik
5. Detoxner DetoxDetoxner Detox innehåller
5 st MIX samt 20 st brustabletter
5 Besök Butik
 

 1. Holistic UltraDetox
Holistic Ultra Detox burk med pulver

Holistic UltraDetox är ett pulver som består av blandning av 35 olika verksamma örter. Alla stödjer detoxen på sitt specifika sätt. 

I Holistic UltraDetox hittar du rödbeta, bentonitlera, blåbär, verbena, kardborre, kattmynta, våtarv, kanel, brakved, vitlök, kelp, läkemalva, lakritsrot, cascara sagrada, alm, timjan, rabarberrot, papaya, krusskräppa, yucca, cayennepeppar, pepparmynta, pumpafrön, salvia, psylliumfröskal, guargummi, äpplefiber, hibiskusblommor, fruktbägare från svart valnötsträd, alfalfa, aloe vera-blad, röd klöver, vaxpors, maskrosrot, ingefära, olivblad. Detoxen är smaksatt med naturliga smakämnen av hallon och apelsin. 

Ultradetox är effektivt och kan ha en laxerande effekt i början. Det är en naturlig reaktion och inget konstigt, men har du obehag av det, ska du minska dagsdosen för att sedan öka igen. Holistic Ultradetox är glutenfri, passar för veganer och innehåller inga färgämnen eller tillsatser. 

Resultat du kan få med Holistic Ultra Detox: 

Oavsett om du vill gå ner eller upp i vikt har Holistic UltraDetox önskvärd effekt. En utrensning av gifter ur kroppen gör att den får en friskare tarmflora och att dina näringsupptag och sockersug balanseras. Tarmarna får generellt lättare att ta upp näring efter en detox med Holistic UltraDetox. Sömnen kan främjas och många användare hävdar att de känner sig piggare och mer utvilade efter detoxkuren.

Läs mer och köp här 

 1. Ledins Vitaminfasta 6 Dagar
Ledins Vitaminfasta paket med innehåll

Ledins Vitaminfasta innehåller allt du behöver för att göra en sexdagars detox. Programmet är en helfasta och du kommer endast att inta flytande föda i form av te, grönsaksjuice och buljong. För att du ska hålla igång magen ingår också linfrön, som du har dagligen tillsammans med vatten. 

Du kommer sannolikt att gå ner några kilon med Ledins Vitaminfasta, även om det inte är huvudsyftet. Vill du gå ner i vikt finns det effektivare sätt, men paketet är en bra kickstart på ett hälsosammare liv och är perfekt om du exempelvis vill sluta röka eller ändra dina kostvanor på något sätt. 

Kroppen får en chans att återhämta sig ordentligt under detoxen, eftersom kroppen inte behöver ägna sig åt att processa mat. Efter ett par dagar kommer du sannolikt att känna dig pigg och fylld och energi. 

Vilka resultat ger Ledins Vitaminfasta?

Ledins paket ger dig automatiskt rätt ingredienser för att din fasta ska bli så effektiv som det bara går. Detoxpaketet har funnits på marknaden i många år och har en mäng positiva omdömen av sina användare. Framförallt vittnar de om hur de återfått energinivåerna och blivit av med återkommande förkylningar och problem med magen. 

Läs mer och köp här

 1. Nyform 5 Dagars Fasta
Fem dagars fasta Nyform - Paket med vit bakgrund

Nyform 5 Dagars Fasta är en populär och välbeprövad detox, som innehåller ett paket med juicer, grönskasbuljonger och teer. Allt innehåll är ekologiskt. Tillsammans med dryckerna ska du också ta glaubersalt, som bidrar till en effektivare tarmtömning. 

Nyform 5 Dagars Fasta är perfekt för dig som vill komma igång med en hälsosammare livsstil. Juicerna är lätta att ta, tack vare den fräscha smaken och du får med ett exakt schema att följa. 

Vilka resultat får du med Nyform 5 Dagars Fasta? 

Det finns ett stort antal användare som uppger att de blivit piggare, rasat  i vikt och börjat må mycket bättre, sedan de gjort fastan. För den som känner sig trött och hängig, kan det definitivt vara värt att göra fastan. Detta eftersom den kan få dig att känna dig piggare och mer energifylld. Det är även en bra kur för den som vill sluta röka eller minska på socker.

Läs mer och köp här

 1. Alpha Plus Detox Plus 
Alpha Plus Detox Plus

Alpha Plus Detox Plus är en kur som kombinerar produkter från Mighty Greens, UltraClear Plus pH Vanilj, Pau D’Arco te, psylliumskal samt en kostplan. 

Mighty Greens är en blandning av gräs från olika spannmål såsom korn, vete och havre. Pulvret innehåller också spirulinaalg och chlorella. Ultra Clear Plus är ett pulver baserat på ris och en kombination av vitaminer, mineraler och aminosyror. 

Psylliumskal i produkten renar tarmen och håller magen igång under detoxkuren. Pau D’arco Té är ett örtte från Sydamerika som har använts för sina energigivande och utrensande egenskaper. 

Vad ger Alpha Plus Detox Plus för resultat?

Det här är en stor och omfattande kur på hela 14 dagar. Det ger en god möjlighet att få en riktig kickstart på en mer energisk vardag. Passar bara för den som känner sig allmänt trött och nedstämd och behöver en omläggning av kosten. 

Läs mer och köp här

 1. Detoxner Detox 
Detoxner Detox paket

Detoxner Detox är ett femdagars detoxprogram som återställer tarmens balans och förbättrar tarmflorans funktion. Programmet är avsett att boosta kroppen och ge förnyad energi för den som känner sig trött och hängig. Under detoxen ska du undvika att att inta kaffe, alkohol och kött, men kan annars äta som vanligt. Det är naturligtvis en fördel om du äter så nyttigt som du kan. 

Detoxner Detox innehåller fem paket med pulver som tas med vatten samt 20 brustabletter med ett växtbaserat innehåll, som neutralisera skadliga bakterier i tarmen. Dessa tar du fyra stycken om dagen av. 

Resultat med Detoxner Detox:

Efter utförd detox har framförallt dina tarmar fått en ordentlig genomgång och många som utför detoxen tycker sig vara piggare och sova bättre. Många upplever att de fått minskat sötsug och har fått lättare att sluta röka. Här tappar du inte i vikt på samma sätt som du kan göra med de andra detoxkurerna.

Läs mer och köp här